top of page
Studio Ralph van Manen

ABOUT

"Waar woorden tekort schieten,
spreekt de muziek"
Hans Christian Andersen

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website!

Ik vertel je graag over mijn passie voor zingen en mijn reis daarin.

Als kind in het gezin waarin ik opgegroeid ben, zongen wij altijd na het avondeten met elkaar. Liedjes van vroeger, maar ook die we op (zondag)school geleerd hadden. Natuurlijk ook zingen onder de douche, zo wist mijn moeder direct hoe het met mij ging.

Als gezin gingen wij met elkaar naar de kerk en daar was veel ruimte voor zingen, muziek en musical. In 1e instantie op de zondagschool en later in de jeugdgroep en in de zondagse diensten. In die tijd hadden we ook een heus swingend kerkkoor waarin ik meezong.

Met dit koor hebben we in 1997 aan een  American Black Gospel Workshop meegedaan olv  Edith Casteleijn in een koor van ruim 300 zangers wat een hele belevenis was. Later heb ik nog 3x aan zo'n workshop meegedaan in een kleinere setting. Dat was in 2005, 2006 en 2007. In 2005 en 2007 heb ik tijdens het concert een solo mogen zingen.

In die tussentijd heb ik ook met mijn 2 zussen samen gezongen in "Scouts Of Joy" 

Omdat inmiddels het kerkkoor gestopt was, zijn mijn zusje en ik op zoek gegaan naar een ander zangkoor. Wij kwamen terecht bij Gospelkoor Spirit in Capelle aan den IJssel. Dit koor stond olv Maarten Wassink en was onderdeel van het Charles Vermeer Zanginstituut. (Gospelkoor Spirit is in 2019 gestopt. Zelf was ik al eerder gestopt, maar heb nog wel meegedaan aan enkele projecten en het afscheidsconcert)

Doordat Maarten niet alleen dirigent van Spirit was, maar ook van The Choir Company, ben ik in aanraking gekomen met de projecten van The Choir Company als koorzangeres en een paar keer als onderdeel van een praiseteam ter ondersteuning van het koor.

In 2015, 2017 en 2019 mocht ik met The Choir Company mee naar Indonesië voor een tour van zo'n 2 weken. Deze tours waren geweldige ervaringen. maar het belangrijkste was dat kids een sponsor kregen en kerken/gemeenten in Indonesië bemoedigd werden. Deze tours waren een samenwerking tussen  Wahana Visi Indonesia en The Choir Company.

 

Om mijn zangkwaliteit op peil te houden heb ik enkele workshops en cursussen gevolgd en volg ik zanglessen.

 

Bij het Randstedelijk Zanginstituut in Gouda de cursus zang- en stemvorming beginners en gevorderden olv Leonore Engelbrecht. Leonore geeft ook ademworkshops waar ik 2x aan mee heb gedaan.

Bij Talitha Nawijn Zangcursus The Voicelab en vervolgcursus Zang The Voicelab.

Hierna ben ik zanglessen gaan volgen bij Natasja Gorlee. Zangeres, vocalcoach en P.A. van Adrian Snell.

Van augustus 2020 - augustus 2022 zanglessen bij Mike Ott.

Vocalcamp Las Negras (2018) olv Ralph van Manen, Talitha Nawijn en Esther Hart.

 

Na het Vocalcamp in Las Negras, ben ik de mogelijkheden gaan onderzoeken voor het opnemen van wat liedjes en het maken van een CD. 

Inmiddels zijn mijn singles Via Dolorosa en On My Knees uit.

1 december 2020 heb ik mijn 3e liedje, Never For Nothing, opgenomen in de studio bij

Ralph van Manen en op 6 april 2021 mijn 4e single, Take Me As I Am. Op 22 oktober 2021 hebben we gewerkt aan mijn 5e single, Shepherd Of My Heart en 15 december 2021 hebben we de 6e single, Oh My Soul, opgenomen.

28 juni 2022 is het 7e liedje opgenomen, Just Be Held.

13 december 2022 is het 8e liedje "His Eye Is On The Sparrow opgenomen.

September 2023 is mijn eerste EP uitgebracht.

 

Verder zing ik op dit moment in het koor

VocalsChoirWorx. 

Op de Music pagina is de mogelijkheid om mijn 8 liedjes per stukt te downloaden.

 

Via Bestel Mini-Album Pieces Of My Soul | Prisca van Leeuwen (prisca-van-leeuwen.com) 

kun je mijn fysieke EP bestellen

en via Bestel DOWNLOAD Pieces Of My Soul | Prisca van Leeuwen (prisca-van-leeuwen.com) 

kun je een download van het mini-album bestellen.

Veel luisterplezier!

    bottom of page